onderwijs 

sportklas

ben jij het eens met de onderstaande uitspraken?

  • Ik kan in een groep werken!
  • Ik vind sporten te gek!
  • Ik vind het leuk om anderen te helpen!
  • Ik vind het leuk om met veel sporten kennis te maken!
  • Winnen is leuk, maar niet altijd het belangrijkste!
  • Ik neem mijn werkhouding bij alle schoolvakken serieus!
  • Ik wil mezelf altijd verbeteren!

Ja? Dan pas jij misschien wel heel goed in onze sportklas. De sportklas start in het eerste jaar en loopt door in het tweede jaar. In deze twee jaar heb je twee uur extra sport per week, waarvan één uur in plaats van een Vitusuur komt. In de twee sporturen maak je kennis met allemaal verschillende sporten, bijvoorbeeld atletiek, reddend zwemmen, mountainbiken, flagfootball, judo en triatlon. Veel van deze sporten worden op locaties buiten school gegeven.

meer dan alleen sport

Om aan de sportklas deel te nemen hoef je geen topsporter te zijn, maar je moet het natuurlijk wel leuk vinden om te sporten. En dat niet alleen: zit je in de sportklas, dan ga je ook op basisscholen helpen met het organiseren van toernooien of op die toernooien als scheidsrechter aan de slag. Bovendien krijg je les in hoe je een gezonde leefstijl kunt aanleren en vasthouden.

sportklas en mavo todo

Je leert jezelf goed kennen en leert beter te communiceren, samenwerken, op jezelf reflecteren, organiseren en analyseren. Dat klinkt ingewikkeld, maar je leert het allemaal vanzelf door te doen! Daarom past het ook zo goed bij Mavo ToDo, onze manier van onderwijs geven.

hoe kom je in de sportklas?

Als je hebt gekozen voor de Vitusmavo en je wilt graag worden aangenomen in de sportklas, dan kun je de sportklasbijlage bij het inschrijfformulier invullen. Nadat je dit formulier hebt ingeleverd, wordt jouw motivatie beoordeeld en nemen we even contact op met de gymdocent van je basisschool. Je ontvangt een uitnodiging voor de warmloopmiddag in juni. Hierna volgt – als je voldoende gemotiveerd bent – een bevestiging van deelname aan de sportklas.

Voor je ouders: er zijn extra kosten verbonden aan de sportklas. De extra ouderbijdrage bedraagt €135,- per leerjaar, inclusief (eenmalig) kledingpakket.