onderwijs 

laptops

digitaal leren werken

Op de Vitusmavo vinden we het belangrijk dat je leert werken met programma’s die het je makkelijker maken om te leren en te studeren. Daarom werken we vanaf de eerste klas met een eigen laptop, die voor een klein bedrag per maand kan worden gehuurd of kan worden aangeschaft. Leerlingen maken er werkstukken, samenvattingen en presentaties op. Op de Vitusmavo worden laptops en boeken naast elkaar gebruikt.

We verwachten natuurlijk niet dat leerlingen zomaar met een laptop kunnen werken. Ze krijgen er les in en het leren gebruiken van de laptop is ook geïntegreerd in de verschillende vakken en projecten. Op de Vitusmavo werken leerlingen met Microsoft 365.

Je kunt een laptop huren via The Rent Company, waarmee je totaal ontzorgd wordt: de juiste laptop met alle nodige programma’s erop geïnstalleerd, verzekering, leenlaptop bij schade, en dat alles voor een schappelijk bedrag per maand. Hieronder meer informatie over The Rent Company en hun aanbod, of bekijk de veelgestelde vragen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen zelf een laptop aan te schaffen. Om ervoor te zorgen dat je hier op onze school prettig mee kunt werken, hebben we op een rijtje gezet waar deze laptop aan moet voldoen. Zie het overzicht met de specificaties hieronder.