leerjaar 2 t/m 4

vitusmavo, fijne mavo

van harte welkom op de vitusmavo

In leerjaar 1 starten wij in schooljaar 22-23 met het montessoriconcept onder de naam Montessori Lyceum Gooise Meren. Je leest er hier meer over. Instromen in leerjaar 2, 3 of 4 is natuurlijk nog wel mogelijk.

Wij voeren geen postcodebeleid, dus ook als je uit een andere regio komt, ben je van harte welkom bij ons op school!

vitusmavo

waarom kies je voor de vitusmavo?

Omdat onze mavo om heel veel redenen een fijne mavo is.

We zijn een gezellige school waar je jouw eigen persoonlijke coach hebt die jou helpt om het beste uit jezelf te halen.

We zijn een school waar je jouw huiswerk op school kunt maken, maar waar je er ook voor kunt kiezen om in die uren extra begeleiding te krijgen voor een vak waar je wat meer moeite mee hebt. Of je kiest ervoor om iets extra’s te gaan doen, bijvoorbeeld kunst, sport, of robotica.

We zijn een school waar we werken met laptops én met boeken. Ook krijg je vakken én projecten. Theorie en praktijk worden afgewisseld. Zo leer je op allerlei verschillende manieren en ontdek je wat het beste bij je past.

vitusmavo

naar de havo?

Wil je uiteindelijk graag naar de havo? Daarvoor hebben we de Collegeroute. Daarmee heb je een goede aansluiting op de havo bij het Willem de Zwijger College en het Vituscollege, na klas 2 of na klas 4, het is maar net welke route het beste voor jou is.

vitusmavo

sportklas

Speciaal voor sportliefhebbers hebben we de sportklas. Je krijgt twee extra sporturen waarin je kennis maakt met allemaal verschillende sporten en je daarnaast allerlei vaardigheden leert die je later goed van pas komen, zoals goed communiceren, samenwerken, organiseren en nog veel meer.